Liefde voor je kind

Praten en lezen kan een solide basis leggen voor effectieve spreek-, schrijf- en leesvaardigheid voor jonge kinderen. Als ouder heb je de verantwoordelijkheid om de waarde van het leren en regelmatig leren te benadrukken. Een van de manieren om je kind te helpen leren, is door middel van bijles, wat niet alleen een leuke en interessante leermogelijkheid is, maar ook een kans om met hem in contact te komen. Persoonlijke opvoeding van een-op-eengesprek kan het leven van een kind verlengen. Het is belangrijk om een goede school te kiezen voor jouw kind, zodat er zo min mogelijk bijles nodig is. Hierdoor kan jouw kind in zijn vrijetijd andere leuke dingen doen. Bijvoorbeeld met vrienden spelen en dit draagt ook veel bij aan de ontwikkeling van een kind.

Daarnaast blijkt dat veel ouders kiezen voor bijles, omdat de school niet het juiste onderwijs kan bieden. Of treedt er kansenongelijkheid op en heeft jouw kind gewoon weg minder kans door het milieu waar het in opgroeit. Een school met traditioneel klassikaal onderwijs kan hiervoor een uitkomst zijn. Een voorbeeld van een school met traditioneel onderwijs is SvPO, lees in het artikel meer over hoe SvPO opkomt voor kansengelijkheid in het onderwijs.

Hoe kun je het beste bijles geven? 

Gezinsadvies voor de eigen kinderen is essentieel voor een positieve ervaring. De meeste ouders zullen vragen of ze bij hun kinderen thuis mogen blijven. Het antwoord is ja. Het is ook mogelijk om een student in te huren die bijles geeft. Dit is vaak een goedkopere optie en daarnaast vinden kinderen het vaak leuk om van jongere mensen bijles te krijgen. Daarnaast is het ook zeker goed voor de welzijn van zowel jouw kind als de student tijdens de Covid crisis. Het daarom voor zowel kinderen als studenten een uitkomst om bijles te geven. Lees meer hierover in het nieuwsartikel van het AD over bijles door studenten.

Neem je liever zelf de taak op je om bijles te geven? Mogelijk moet je enkele handige tips in gedachten houden: 

  1. Heb geduld

Thuis bijles geven aan je kind kan een grote uitdaging zijn. Je hebt discipline en geduld nodig. Als je voelt dat je jouw geduld verliest terwijl je jouw kind lesgeeft, stop dan met lesgeven en maak je geen zorgen. Hij begrijpt het misschien verkeerd en houdt zichzelf verantwoordelijk, wat hem kan inspireren.

  1. Ontdek hoe uw kind leert 

Je kind kan een bepaalde leerstijl hebben en zich laten leiden door intelligentie zoals taal, interpersoonlijke communicatie, interpersoonlijke communicatie, logica en wiskunde. Soms geeft een kind de voorkeur aan veel leerstijlen in plaats van slechts één. Als je weet hoe jouw kind het leuk vindt om informatie te verwerken, kun je het meeste uit de bijles halen. Een actieve leerling kan er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven om te leren door praktische problemen op te lossen in plaats van tijd te besteden aan het lezen van instructies en theorie.

  1. Leeromgeving

Zorg voor een gunstige en geschikte omgeving zonder inmenging, zodat jouw kind kan profiteren van gezinsbegeleiding. Specificeer een plek om te studeren en na te denken, zoals comfortabel meubilair, goede verlichting, kamertemperatuur, enz.

Hoe-kun-je-bijles-geven
  1. Geef feedback

Geef jouw kinderen regelmatig feedback om ze bij te houden. En geef daarnaast ook complimenten, want positieve bekrachtiging is een grote hulp voor je kind. Door jouw kind te prijzen, blijft hij gemotiveerd om zijn best te doen en uitstekende resultaten te blijven behalen.

  1. Breng leer ideeën naar voren

Je kunt de leerkracht van jouw kind ontmoeten en hen naar de syllabus vragen. Je kunt ook online educatieve websites bekijken en controleren om de nodige informatie te verzamelen over wat jouw kind in elke fase zou moeten leren. Maak vervolgens een leerplan op basis van de verzamelde gegevens. Je kunt een studieplan maken voor een bepaalde periode of het hele jaar door.

  1. Investeer in goede faciliteiten

Populaire en betrouwbare boeken waarvan je denkt dat ze jouw kind zullen helpen bij het leren en ontwikkelen. Bouw een leesbibliotheek met gevarieerd lesmateriaal geschreven door ervaren en gerenommeerde docenten. Je kunt het volledige product kopen of verwijzen naar de bibliotheek. Je kunt ook hulp krijgen van online boekhandels, interactieve websites of gratis e-books.

  1. Houd rekening met de belangen van het kind

Probeer leren te associëren met leuke activiteiten en leuke methoden om de interesse en concentratie van jouw kind te behouden. Als jouw kind bijvoorbeeld van knikkers of auto’s houdt, kunt je deze gebruiken om gemakkelijk te leren rekenen, vergroten en verkleinen. Besteed aandacht aan je voorkeuren en antipathieën en ontdek zijn interesses, zodat je ze kunt gebruiken om hem iets nieuws te leren.

  1. Focus op het begrijpen van concepten

Aandacht besteden aan de constructie van concepten kan de complexe wiskundige principes en wetenschappelijke wetten van kinderen helpen vereenvoudigen. Door middel van verschillende leermiddelen (zoals zien of spreken) zal jouw kind veel baat hebben bij vroege conceptontwikkeling. Je kunt jouw kind de kans geven om actief de fysieke wereld te verkennen, wat zijn intellectuele ontwikkeling kan bevorderen. Regel uitstapjes naar musea of ​​theaters of volg alleen lessen buiten voor een prettige dag.

  1. Blijf positief

Voorkom dat jouw kind lesgeeft. Wees daarentegen een stimulans en aanmoediging. Geef een positieve bevestiging wanneer je jouw kind bijles geeft. Maak vergaderingen niet eng door te streng te zijn.

Als ouder wil je misschien voorzien in de urgentie van onderwijsbehoeften of voorbereiding op examens terwijl je jouw kinderen bijles geeft. Het doel van gezinsbegeleiding moet niet alleen zijn om het kind academisch voor te bereiden, maar ook om zich voor te bereiden op de test van het leven. Probeer in de behoeften van jouw kind te voorzien om de beste respons te genereren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *