Liefde voor je kind

Kinderen opvoeden is een van de moeilijkste en meest bevredigende banen ter wereld, en het is ook de baan waarop je het minst voorbereid bent. De opvoeding van een kind is erg belangrijk en zorgt ervoor dat een kind wordt voorbereid op de echte wereld. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden bij de opvoeding van een kind. De basisschool en middelbare school hebben daarnaast ook een grote invloed op de opvoeding van een kind. Kies daarom voor een school die bij jou en jouw kind past en overeenkomt met hoe jij je kind wilt opvoeden. Een school die wij erg aanraden is SvPO. School voor Persoonlijk Onderwijs zorgt dat er voldoende ruimte is voor jouw kind en dat er persoonlijke aandacht wordt gegeven. Daarnaast komt jouw kind in een kleine klas terecht, waardoor de meeste boven niveau zullen eindigen.

Toch heb jij als ouder de meeste invloed op de opvoeding. Wij geven je 6 tips voor bij de opvoeding van kinderen.

Opvoed-tips
  1. Positiviteit

Heb jezelf weleens afgevraagd hoe vaak je per dag negatief reageert op uw kind? Je hebt meer kans om kritiek te leveren dan om te prijzen. Zelfs als het essentie goedbedoeld is, wat vind jij ervan dat de baas zoveel negatieve adviezen geeft?

De meest effectieve manier is om de kinderen het juiste te laten doen: “Je hebt het bed opgemaakt zonder dat het je gevraagd werd – geweldig!” Of “Ik heb je zien spelen met je zus, en je bent erg geduldig.” Deze uitspraken zullen goed gedrag op de lange termijn meer aanmoedigen.

Elke dag iets vinden dat lof verdient, wordt de focus. Beloon royaal – geef liefde, knuffels en complimenten kunnen wonderen tot stand brengen en krijgen vaak genoeg beloningen. Al snel zul je merken dat je “groeit” met meer gedrag dat je graag wilt zien.

  1. Stimuleer het zelfrespect van kinderen

Wanneer kinderen zichzelf zien door de ogen van hun ouders, beginnen ze hun baby bewustzijn te ontwikkelen. Jouw toon, lichaamstaal en elke uitdrukking worden door de kinderen geabsorbeerd. Als ouder hebben jouw woorden en daden de grootste invloed op de ontwikkeling van hun gevoel van eigenwaarde.

Prestaties, hoe onbeduidend ook, zullen hen een trots gevoel geven; door kinderen zelf dingen te laten doen, zullen ze zich capabel en sterk voelen. Omgekeerd, als kinderen hun eigen opmerkingen verachten of het ene kind op een ongunstige manier met een ander vergelijken, voelen ze zich waardeloos.

Vermijd verontrustende toespraken en gebruik geen woorden als wapens. Woorden als “doe iets stoms” of “je gedraagt ​​je meer als een baby dan je broer” kunnen schade toebrengen en kunnen ook lichamelijke shock veroorzaken.

Kies je taal zorgvuldig en wees medelevend. Laat jouw kinderen weten dat iedereen fouten maakt, en zelfs als je hun gedrag niet prettig vindt, houd je nog steeds van hen. Daarnaast is he belangrijk om bewust te zijn hoe zeer je de verschillen tussen mannen en vrouwen kenbaar maakt. Of dat je ervoor kiest jouw kind genderneutraal op te voeden.

  1. Consistente grenzen en discipline

Elk gezin moet discipline hebben. Het doel van discipline is om kinderen te helpen acceptabel gedrag te kiezen en zelfbeheersing te leren. Ze kunnen de grenzen testen die je voor hen stelt, maar ze hebben die grenzen nodig om uit te groeien tot verantwoordelijke volwassenen.

Huisregels kunnen kinderen helpen jouw verwachtingen te begrijpen en zelfbeheersing te ontwikkelen. Enkele regels kunnen zijn: niet toestaan ​​dat tv kijkt voordat het huiswerk af is, niet slaan, vloeken of schadelijk plagen.

Mogelijk heb je een systeem nodig: een waarschuwing, gevolgd door gevolgen zoals “time-out” of verlies van rechten. Een veelgemaakte fout van ouders is om de gevolgen niet op te volgen. Je kunt je kinderen niet disciplineren, want ze zullen de ene dag praten en de volgende dag negeren. Consequent zijn kan je leren wat je kunt verwachten. 

  1. Wees een goed voorbeeld

Jonge kinderen leren veel over gedrag door naar hun ouders te kijken. Hoe jonger ze zijn, hoe meer aanwijzingen ze van je zullen krijgen. Denk erover na voordat je jouw kind meeneemt of opschept: is dit hoe je wilt dat jouw kind boos wordt? Houd er rekening mee dat jouw kind vaak door je wordt gecontroleerd. Studies hebben aangetoond dat kinderen die billenkoek krijgen vaak rolmodellen hebben voor agressief gedrag thuis.

Simuleer de kenmerken die je in jouw kind wilt zien: respect, vriendelijkheid, eerlijkheid, vriendelijkheid, tolerantie. Toon onzelfzuchtig gedrag. Dingen voor anderen doen zonder te verwachten beloond te worden. Het belangrijkste is dat je jouw kinderen behandelt zoals andere mensen.

  1. Maak tijd voor jouw kind 

Het is vaak moeilijk voor ouders en kinderen om samen te eten, laat staan ​​om plezier te hebben. De kinderen zullen echter misschien nooit krijgen wat ze willen. Sta ’s ochtends om 10 uur op zodat je met je kinderen kunt ontbijten en na het eten een wandeling kunt maken. Kinderen die niet de aandacht krijgen waarop hun ouders hopen, zijn vaak buiten of misdragen zich omdat ze op deze manier zeker opgemerkt zullen worden.

Veel ouders vinden het nuttig om tijd met hun kinderen te plannen. Houd eens per week een “speciale avond” -feest en laat jouw kind je helpen beslissen hoe je jouw tijd doorbrengt. Zoek andere manieren om verbinding te maken – plaats een notitie of speciale inhoud in de lunchbox van jouw kind. In vergelijking met jongere kinderen lijken jongeren minder aandacht te besteden aan hun ouders. 

Aangezien ouders en tieners minder gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten, dienen ouders hun best te doen om contact met hen te houden wanneer tieners hun wens uiten om te praten of aan gezinsactiviteiten deel te nemen. Deelnemen aan concerten, spelletjes en andere activiteiten met tieners kan liefde overbrengen en je helpen op belangrijke manieren meer over jouw kinderen en hun vrienden te leren. 

Voel je niet schuldig als je een werkende ouder bent. De vele kleine dingen die je doet 

– popcorn maken, kaarten spelen, etalages maken – zullen door kinderen worden onthouden.

  1. Laat zien jouw liefde onvoorwaardelijk is 

Als ouder ben je verantwoordelijk voor het corrigeren en begeleiden van jouw kinderen. De manier waarop je jouw corrigerende begeleiding uitdrukt, heeft echter invloed op de manier waarop jouw kind begeleiding krijgt. Vermijd bij het omgaan met kinderen een schuldgevoel, bekritiseer of ontdek fouten, die het gevoel van eigenwaarde kunnen schaden en wrok kunnen veroorzaken. Integendeel, zelfs als je een kind disciplineert, probeer hem / haar te koesteren en aan te moedigen. Zorg ervoor dat ze weten dat zelfs als je de volgende keer beter hoopt te verwachten, je liefde er toch is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *